Dante dogovorio transfer u Nicu

Napušta Wolfsburg

Dante dogovorio transfer u Nicu

U subotu navečer Nicin predsjednik Jean-Pierre Rivère potvrdio je da će Dante potpisati ugovor.

Nekadašnji brazilski reprezentativac je donio odluku da nakon dvije sezone u Wolfsburgu promijeni sredinu, a njegov novi klub će biti Nica s kojom će sutra nakon liječničkih pregleda potpisati trogodišnji ugovor.

To je, između istalog, za tamošnje medije potvrdio i predsjednik kluba Jean-Pierre Rivère, a za ovaj transfer Wolfsburg će dobiti oko dva miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dante je tokom karijere već imao priliku igrati u Ligue 1, tačnije u periodu od 2004. do 2006. godine kada je nastupao za Lille. Još je igrao za Bayern, Charleroi, Borussiju M'Gladbach, Standard... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi