Lacazette spasio Lyon, Nica ima za čim da žali

Duel konkurenata za Ligu prvaka

Lacazette spasio Lyon, Nica ima za čim da žali

Prva utakmica 34. kola Ligue 1 ponudila je direktni obračun dva kandiata za plasman u Ligu prvaka. Lyon i Nica su podijelili bodove odigravši 1:1, a spasilac domaćeg tima ponovo je bio Alexandre Lacazette.

Već u 17. minuti, Nica je došla u prednost pogotkom Germaina, kojem je asistirao Plea. Osam minuta kasnije, nova nevolja za domaće, koji su ostali bez isključenog Corneta.

Nica je bila na pragu pobjede i činilo se kako će Ben Arfa i društvo napraviti veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka, ali onda je na scenu stupio najbolji igrač Lyona Lacazette, koji je u 82. minuti pogodio za konačnih 1:1.

Lyon je nakon remija sa Nicom ostao na drugom mjestu sa 56 bodova, dok je Nica četvrta sa dva boda manje. U borbi za plasman u Ligu prvaka još se nalaze Monaco, Rennes, St. Etienne, pa čak i Lille, stoga nas do kraja sezone u Francuskoj čeka još mnogo iznenađenja.

Ligue 1, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon - Nica 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi