Horde zla poslale poruku: Savez napolje!
Foto & video: D. Kurbegović

Nakon meča sa Širokim Brijegom

Horde zla poslale poruku: Savez napolje!

E. Ganibegović

Nevjerovatan derbi susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pratili smo večeras u Zenici.

Sarajevo i Široki Brijeg odigrali su 0:0, a nevjerovatan je broj šansi koje je domaći tim propustio. Pogodili su okvir gola čak četiri puta i propustili još dosta izglednih prilika.

Nakon utakmice raspoloženje na tribinama otišlo je u skroz drugom smjeru, odnosno navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, očito nezadovoljni posljednjom odlukom skandirali su protiv Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Vice Zeljkovića.

Nije teško pogoditi zbog čega su navijači Sarajeva izrevoltirano skandirali protiv N/FSBiH. Naime, prije dva dana krovna kuća bh. fudbala donijela je sramotnu odluku da prihvati poziv FS Rusije za odigravanje prijateljskog susreta protiv reprezentacije te zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica je zakazana za 19. novembar u Sankt Peterburgu, a već su najavili da je nemaju namjeru igrati Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić i Ermedin Demirović.

Također, stav navijača Sarajeva sigurno leži i u tome što je N/FSBiH žestoko kaznio FK Sarajevo nakon utakmice protiv Slobode zatvaranjem Bilinog polja za meč protiv Leotara.

Sve u svemu, očekivana reakcija navijača Sarajeva, no sasvim sigurno neće biti jedina, odnosno u narednom periodu mogu se očekivati slične poruke navijača i ostalih klubova (Željezničar, Sloboda, Velež), a s obzirom na raspoloženje u većem dijelu bosanskohercegovačke navijačke scene i na utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore vjerovatne će se sa tribina slati poruke kontra Fudbalskog saveza BiH.

A, da je bilo više mudrosti, moglo je proći bez toga...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Kakvo svjesno i namjerno odvracanje paznje sa stvarnog problema u ovoj nasoj prciji. UMJESTO TJERANJA HADZICA I DUDUKA STOKA IMA NESTO RECI SAVEZU. Pa kod nas je stanje milion puta gore nego u tom vicinom gnijezdu!!!!
5 11
rajvosa1hz
Pa normalno da će Horde poslat poruku, neće sigurno lešinari i škutori iz "onog" dijela Mostara
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi