Darijo Srna postao trener!

Dobio UEFA Pro licencu

Darijo Srna postao trener!

Midhat Šljivak

Legenda hrvatskog fudbala Darijo Srna očigledno će ostati vezan za najvažniju sporednu stvar na svijetu i nakon završetka karijere.

Iskusni 34-godišnji defanzivac, koji igra u ukrajinskom Shakhtaru još od 2003. godine, karijeru će nastaviti kao trener.

Naravno, Srna ima namjeru još igrati fudbal, ali nakon što okači kopačke o klin, okušaće se i u još težem poslu, onom trenerskom.

Srna je u Ukrajini završio trenersku školu. Dobio je UEFA Pro licencu, te je odredio svoj put po završetku karijere.

"Iako sam dobio trenersku licencu, to ne znači da mi je igračka karijera gotova. Još uvijek uživam na terenu, ali mi ova diploma nikada neće viti suvišna. Nikad se ne zna šta nosi budućnost", istakao je Srna.

Hrvatski fudbaler je apsolutna legenda u timu iz Donjecka. Odigrao je ukupno 321 meč za ovaj tim i postigao je 33 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi