Izveo najgori penal u historiji, pa jedva izašao sa stadiona pored bijesnih navijača Boce Juniors

Promašio dva penala na ovoj utakmic

Izveo najgori penal u historiji, pa jedva izašao sa stadiona pored bijesnih navijača Boce Juniors

E. Čaušević

Boca Juniors oprostila se od takmičenja u Copa Libertadores već u osmini finala nakon što su poraženi u dvomeču od Corinthiansa.

Zanimljivo je da u dvije utakmice ovih klubova nismo vidjeli nijedan pogodak, a putnika u četvrtfinale saznali smo tek nakon penala.

Tragičar argentinskog kluba bio je iskusni napadač Dario Benedetto koji je promašio dva penala na ovom meču. Benedetto je prvo u 32. minuti propustio priliku da dovede Bocu u vodstvo nakon što je promašio penal, a isto je uradio i u penal seriji.

Benedetto je šutirao u petoj seriji i svojim penalom je imao priliku da donese pobjedu Boci Juniors, ali je ponovo promašio i izazvao bijes navijača na La Bomboneri.

Ovaj napadač je u petoj seriji na očajan način izveo penal i poslao je loptu daleko preko gola, a argentinski mediji poručili su da je to bio jedan od najgorih penala koje smo ikad vidjeli.

Navijači na tribinama jednostavno nisu mogli da vjeruju da je Benedetto u takvom trenutku na takav način odlučio da izvede penal.

I Corinthians je zbog toga odlučio da provocira Benedetta na društvenim mrežama, te su putem Twittera objavili njegovu fotografiju i zahvalili se što je poslao brazilski klub u četvrtfinale.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi