Damjanović slavio u derbiju: Neću da se zamaram tim stvarima, neke stvari ne možete kupiti novcem!

Njegova momčad uspješno je otvorila drugi dio sezone

Damjanović slavio u derbiju: Neću da se zamaram tim stvarima, neke stvari ne možete kupiti novcem!

S. Mlaćo

Uzbudljivo je jučer bilo na stadionu Goal u Orašju.

Orašje je sa 2:1 savladalo Zvijezdu na otvaranju drugog dijela sezone. Gosti su poveli, no domaći se ne predaju, te na kraju dolaze do tri vrijedna boda.

Dario Damjanović je mogao biti zadovoljan, njegov tim je na najbolji mogući način otvorio drugi dio sezone.

"Odgovorno tvrdim da je presudila naša želja. Samo želja i borbenost", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Damjanović, trenerska budućnost naše zemlje.

U Zvijezdu su bili razočarani nakon meča, a kritike su uputili i na račun sudijske trojke Poprženović - Huskić - Zjakić.

"Imaju pravo da se bune i kukaju. Imaju stvarno dobru ekipu, kvalitetnu, ali neke stvarima ne možete kupiti novcem. Možda je i nama sviran ofsajd  koji nije bio, ili je sviran faul protiv mene negdje tamo, ali ja neću da se zamaram tim stvarima. Oni nisu iz fudbalskog svijeta, osim Mate Neretljaka. Derbi je takav, nema tu neke igre, presudila su dva gola. Derbi ne može biti lijep, otišao je u našem pravcu i to je to. Idemo dalje".

Labudovi su sretni zbog uspješnog starta u drugi dio sezone.

"Cijele karijere sam gledao prvu utakmicu. Ona je određivala put, cilj... Naš put je dalek, odradili smo jedan dobar posao jučer, pobijedili smo Zvijezdu koja je ekipa za Premijer ligu i nadam se da će ući u Premijer ligu. Moji momci su odradili sjajno posao, sada se idemo u Gračanicu nadigravati i vidjet ćemo šta će biti".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Donji dio tabele ne može zadovoljiti nikoga u Orašju, a i sam Damjanović vjeruje u put prema sredini tabele.

"Pozicija na tabeli nije mjerilo naših kvaliteta. Trebalo nam je svježe krvi, uz domaće igrače koje treba respektirati, a možda je to bila i greška Zvijezde i Mate Neretljaka. Oni su ih podcijenili, a ne mogu izostaviti i ove koji su nam došli. To su sve sjajni momci i kapa im do poda. Oni su ovo dobili", dodao je Damjanović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Ima li vijesti da je naš Tuka ušao u Finale!?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi