Dario Damjanović ima novi trenerski angažman

Očekuje ga mnogo posla

Dario Damjanović ima novi trenerski angažman

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Dario Damjanović (41). pronašao je novi klub.

Damjanović je posljednji angažman imao u BFK Simm Bau, članu Prve lige FBiH, a sada ćemo ga gledati na klupi Marsonije iz Slavonskog Broda, člana 3. HNL.

”Iako je ostalo jako malo vremena za upoznavanje, vjerujem da ću ovih 5-6 dana napraviti dobru komunikaciju s njima, jer ipak su oni prioritet, oni su bitni i oni su ti koji donose bodove. Malo je vremena, nezgodna je situacija, ali tako je kako je… Upoznat sam u svim prethodnim klubovima s tim pritiskom i situacijama tako da mislim da ću se snaći u svemu tome”, rekao je Damjanović.

Gledao je par utakmica svog novog kluba. Vjeruje u podršku simpatizera kluba.

“Bio sam na par utakmica i moram priznati da sam vidio tu strast i tu ljubav. Siguran sam da su oni jedna velika podrška klubu i igračima i siguran sam da bi bez njih ovaj klub izgledao kao pola kluba. Vjerujem da će biti uz nas do kraja, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo našim zalaganjem i srcem, onako kako oni to i zaslužuju”.

Marsonija je u veoma teškoj poziciji s obzirom da nakon četiri kola ima samo jedan bod.

Damjanović je u dosadašnjoj karijeri vodio i HNK Orašje te Zvijezdu Gradačac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kao igrač jedan dio karijere proveo je u Njemačkoj, te Srbiji, Rusiji, Hrvatskoj…

Za reprezentaciju BiH upisao je 17 nastupa uz dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi