Rijeka posluje s rivalom - Na Rujevicu dolazi veliko pojačanje?
Foto: Vlado Kos - CROPIX

Marešić u Rijeci?

Rijeka posluje s rivalom - Na Rujevicu dolazi veliko pojačanje?

Eldar Ganibegović

HNK Rijeka bi u novu sezonu mogao ući s novim stoperom u kadru, a on bi mogao da dođe iz redove velikog rivala - pulske Istre.

Iza Rijeke je turbulentna sezona u kojoj je ovaj tim do samog kraja bio u igri za duplu krunu, no na kraju nije osvojio ništa.

Dinamo je preuzeo lidersku poziciju u HNL, a onda je u dvije utakmice bio bolji od Rijeke i u finalu Kupa Hrvatkse i osvojio trofej u tom takmičenju.

Pred sljedeću sezonu u HNK Rijeka žele da se pojačaju i da napadnu titulu prvaka Hrvatske, a čini se da bi sjajno pojačanje moglo doći iz Istre.

Naime, 24-godišnji Dario Marešić želi da pređe u Rijeku, a čelnici tima s Rujevice imaju istu želju i radi se na ovom transferu.

Kako Marešić ima ugovor s Istrom do ljeta 2026. godine, dva kluba moraju da se dogovore oko visine obeštećenja.

Oglasi

Zanimljivo je da je ovaj stoper već odbio ponude iz Rusije i iz Azerbejdžana, te je njegova isključiva želja samo HNK Rijeka.

Prošle je sezone u dresu Istre igrao na 33 utakmice i postigao je jedan pogodak.

Dijete je Sturma iz Graza koji ga je prodao za tri miliona eura 2019. godine francuskom Reimsu.

Zatim je igrao na posudbama u LASK-u iz Linza i u Istri u koju je i prešao u ljeto 2023. godine.

On se nakon posudbe prošle sezone vratio u Reims, mogao da ide u Škotsku, Austriju ili na Kipar, no odlučio je da se vrati u Istru.

Oglasi

Vrijedi dodati da je ovaj dečko upisao 41 nastup u omladinskim selekcijama Austrije i ima i jedan postignut pogodak.

Nediljko Labrović u Augsburg

Podsjetimo, HNK Rijeka je početkom juna mjeseca završio veliki transfer. Golman Nediljko Labrović pojačao je Augsburg.

Labrović će tako biti konkurent Finnu Dahmenu, koji je prošlog ljeta stigao u Mainz i brzo postao prvi golman. No, u Augsburgu nisu potpuno zadovoljni njegovim nastupima.

Dion-Drena Beljo i Kristijan Jakić će ga sigurno lijepo dočekati u Augsburgu, a naravno i bh. napadač i kapiten ove ekipe, Ermedin Demirović, pa problema s prilagodbom ne bi trebao imati.

Potražite više informacija na temu HNL:

Podsjetimo, on se dovodio u vezu i s GNK Dinamo Zagreb, ali je na kraju izbor pao na Bundesligu i Augsburg.

Poznato je i koliko će HNK Rijeka inkasirati za njega. Radi se o iznosu od dva i po miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti