Osmijeh od uha do uha: Damir Mišković nije mogao dobiti bolju vijest, slijedi višemilionska zarada!

Sjajan žrijeb za Rijeku

Osmijeh od uha do uha: Damir Mišković nije mogao dobiti bolju vijest, slijedi višemilionska zarada!

Admin Čaušević

U Nyonu je održan žrijeb parova drugog pretkola Europa lige. U bubnju se našlo nekoliko klubova iz regiona, uključujući Rijeku.

Rijeka će kao viceprvak Hrvatske i finalista Kupa evropski put započeti iz drugog pretkola Europa lige.

Prilikom žrijeba Rijeka je zaista imala sreće pošto je dobila protivnika koji se itekako moće izbaciti. Naime, Riječani će na boljeg iz duela Pacsi - Corvinul.

Paksi dolazi iz Mađarske, a Cornivul iz Mađarske. Oni će snage odmjeriti u prvom pretkolu Europa lige, a bolji iz dvomeča će na rival Rijeci.

Ovo je sigurno fantastična vijest za predsjednika Rijeke Damira Miškovića jer bi Rijeka plasmanom u treće pretkolo Europa lige napravila veliki korak ka grupnoj fazi.

Naime, nakon plasmana u treće pretkolo Europa lige Rijeka bi imala zagarantovan play-off za Konferencijsku ligu.

Oglasi

Sve bi to značilo i višemilionsku zaradu za Rijeku, odnosno omogućilo još veća ulaganja u igrački kadar.

Prošle sezone Riječani su bili jako blizu da uzmu najmanje jedan trofej, ali u fotofinišu pobjede u prvenstvu i Kupu je odnio Dinamo.

Proteklih sedmica se govorkalo kako bi Mišković mogao prodati Rijeku, ali od toga neće biti ništa. Razlog je vrlo jednostavan - nema ponuda.

Predstavnika Srbije Vojvodina nije imala sreće pošto je za rivala dobila slavni Ajax za kojeg između ostalih nastupa bh. reprezentativac Benjamin Tahirović kao i hrvatski štoper Josip Šutalo.

Inače, prve utakmice će se igrati 25. jula, a revanš susreti su sedam dana kasnije.

Oglasi

Što se tiče žrijeba u Nyonu izvučenim mogućim rivalima bio je zadovoljan i trener Rijeke Željko Sopić koji će na kraju ipak ostati na klupi viceprvaka Hrvatske.

"Moramo biti zadovoljni ždrijebom, objektivno gledajući izbjegli smo Panathinaikos kojega su se mnogi pribojavali, tu je bio i par Elfsborg - Pafos. Ne smijemo, naravno, podcijeniti nikoga jer jedino ako ćemo biti maksimalno spremni imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Evropi."

"Teško je nešto više reći u ovom trenutku, teško je procijeniti snagu protivnika. Naše pripreme počinju u četvrtak, naravno pogledat ćemo njihove utakmice u prvom kolu Europa lige i dobro ih analizirati."

Potražite više informacija na temu HNL:

"Nemam nikakvu želju što se tiče eventualnog rivala, možda je najbitnije da je uzvratna utakmica na Rujevici i da pred našim navijačima imamo priliku ostvariti važan korak u Evropskoj ligi", rekao je Sopić.

Što se tiče Paksija, prošlu sezonu je završio na drugom mjestu iz osvojeni Kup Mađarske, dok je Corvinul kao drugoligaš stigao do trofeja jer je postao osvajač rumunskog Kupa.

Top Komentari

SactownCali
Koja greska : Paksi dolazi iz Mađarske, a Cornivul iz Mađarske. Cornuivul je iz Ruminije...
1 0
pero98
Odličan ždrijeb super smo prošli. Još kad bi moldavci u prvom pretkolu ispali. FF
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi