Dario Purić pronašao klub u Prvoj ligi RS

Bivši fudbaler FK Sarajevo

Dario Purić pronašao klub u Prvoj ligi RS

U Tekstilcu iz Dervente spremaju snažnu momčad za narednu sezonu u Prvoj ligi RS. 

Nakon što je postignut dogovor sa Milošem Perovićem i Enesom Brčkalićem, na korak od dresa "krojača" je i 30-godišnji vezni fudbaler Dario Purić. 

Puriću je po okončanju sezone istekao ugovor sa Sarajevom i kao slobodan igrač prihvatio je poziv da se priključi pripremama Tekstilca, a ukoliko uspije prevazići sve zdravstvene probleme, predstavljat će veliko pojačanje za tim iz Dervente. 

U posljednjoj sezoni Purić je nastupao za Slaviju kao posuđen igrač Sarajeva, međutim u dresu ovog bivšeg premijerligaša se nije naigrao iz razloga što je zbog operacije koljena morao jedno vrijeme biti van stroja. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjećamo, Purić je prije epizode u Sarajevu i Slaviji još igrao za Slobodu iz Užica, Čelik, Modriču, OFK Beograd i Slovan Liberec. Upisao je i dva nastupa za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi