Arapi preuzeli poznati klub, sada su doveli Petevovog neslavnog aduta iz reprezentacije

Transfer ozvaničen

Arapi preuzeli poznati klub, sada su doveli Petevovog neslavnog aduta iz reprezentacije

Admin Čaušević

Otkako je postao selektor Zmajeva, Ivaylo Petev je uputio brojnim debitantnima. 

U maju prošle godine za prijateljske duele protiv Crne Gore i Danske Petev je poziv uputio i tadašnjem veznjaku Ascolija, Dariju Šariću.

Ipak, Šarić nije uspio debitovati za Zmajeve iz razloga što se povrijedio i nije mogao tada pomoći ostalim Zmajevima.

"Žao mi je što neću debitovati, ali veoma sam sretan što sam tu i što sam imao priliku da upoznam selektora, stručni štab i reprezentativce. Kao i svaki fudbaler, volio bih da mogu da im se pridružim na treninzima i na utakmici. Tokom svoje karijere do sada nisam imao problema sa povredama i na nesreću baš mi se sad ovo desilo, prije dolaska u reprezentaciju. Ipak, tu sam i dalje uz ekipu i ovo je svakako veliko iskustvo za mene", kazao je tada ovaj veznjak.

Godinu kasnije nakon odličnih igara u dresu Ascolija Šarić je realizovao sjajan transfer, sigurno najbolji u karijeri.

Oglasi

Naime, ovaj 25-godišnjak je postao član Palerma, slavnog kluba sa Italije koji će u novoj sezoni igrati u Seriji B.

Kao što je poznato Palermo je od prije nekoliko mjeseci u vlasništvu City grupacije koja između ostalih rukovodi i Manchester Cityjem.

Tako je Šarić postao jedno od najzvučnijih pojačanja ekipe sa Sicilije i od njega se u novoj sezoni očekuju velike stvari.

Zahvalni veznjak je igrao vrlo dobro ranije u Ascoliju, tako je prošle sezone bio standaradna sa 31 nastupom u Seriji B uz tri gola i četiri asistencije.

Inače, Šarić svoju cijelu karijeru igra na Apaninima. Počeo je u omladinicima Cesene, a pored Ascolija još je igrao za Carpi i Sienu.

Top Komentari

plemic
bugar je imao više debitanata nego što pl bih ima nogometaša.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi