Rožman: Ovo je najbolji teren na Balkanu

Trener Zvijezde 09 dao iskren komentar

Rožman: Ovo je najbolji teren na Balkanu

Haris Zilić

U devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Sarajeva je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekala Zvijezdu 09 i opravdala ulogu favorita. Bordo momci su slavili rezultatom

Po završetku utakmice održana je i zvanična press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima Simon Rožman i pomoćnik u timu Zvijezde 09, Darko Milisavljević.

Prvi je riječ imao trener gostiju Darko Milisavljević.

"Zaslužena pobjeda Sarajeva, čestitam domačinima. Na poluvrijeme smo otišli sa prevelikim minusom. Sarajevo je iskoristilo što smo im dali. Imali smo i mi neke situacija, morali smo zabiti gol, jednostavno to se mora zabiti u ovakvim utakmicama", rekao je trener gostiju i dodao:

"Imamo grešaka, moramo na tome da radimo. Mi imamo dosta povrijeđenih igrača, borimo se s tim problemima. Nismo u nekoj zavidnoj situaciji, ali nećemo se predati. Igrat ćemo i nema predaje. Žao mi je što danas nismo iskoristili jednu priliku."

Nakon toga medijima se obratio trener Sarajeva Simon Rožman.

"Zahvaljujem se ljudima koji se bave travnjakom, imamo fenomenalne uslove, ovo je najbolji teren na Balkanu. Čestitam igračima, dosta dobra tranzicija, zabili smo golove u pravo vrijeme. Neke stvari ću zahtjevati, ali pobjedi se ne gleda u zube, jako bitna tri boda. Hvala i navijačima", rekao je Rožman i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka utakmica vrijedi tri boda. Sadržaj utakmice je samo drugačiji. Ne bavim se klakulacijama. Idemo putem kojim želimo. Svaka je utakmica bitna i nema tu puno priče."

"Izmjene su bile korektne, svaki igrač je odradio svoj zadatak odlično. Ekipa je dobro reagovala na sve, bili su na visini zadatka i to me raduje."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ko da nisi izašao nikad iz Bosne.Jesi li čuo za Osijek npr?
0 4
Bajernovac
Slabo je to tu se gol razlika pravi..sledecu ce da izgubi Sarajevo po navici
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi