Darlow približio Svrake opstanku, važna pobjeda West Hama

Premiership, 36. kolo

Darlow približio Svrake opstanku, važna pobjeda West Hama

Midhat Šljivak

Fudbaleri Newcastle Uniteda stigli su do veoma važna tri boda u borbi za opstanak u engleskoj Premier ligi. Svrake su na St. James Parku pobijedile Crystal Palace s 1:0 i jako su blizu opstanka dva kola prije kraja.

Jedini gol na meču viđen je u 58. minuti. Andres Townsend je pogodio za prednost od 1:0, a gosti su imali priliku s penala doći do gola, ali je nekadašnji igrač Newcastlea Yohan Cabaye promašio penal, odnosno Karl Darlow mu je odbranio.

Everton je nakon dugo vremena pobijedio. Savladali su na Goodison Parku Bournemouth s 2:1 i tako su prekinuli negativni niz.

Cleverley i Baines su pogađali za Karamele, dok je Pugh postigao gol za goste. Muhamed Bešić je odigrao prvo poluvrijeme u domaćem timu.

Sunderland je remizirao kod Stoke Citya s 1:1 i tako su se našli u teškoj situaciji u borbi za opstanak Teško će do opstanka u posljednja dva kola, a danas im je bod odnio Defoe s penala u nadoknadi

Da su imali konstantne igre West Ham bi naredne sezone igrao u Ligi prvaka. Danas su Čekićari pregazili WBA na gostovanju s 3:0 uz dva gola Nobela i jedan Kouyatea.

Aston Villa je poražena kod Watforda na gostovanju s 3:2.

Premier liga, 36. kolo:

Everton - Bournemouth 2:1 (Cleverley 7', Baines 64' / Pugh 9')

Newcastle - Crystal Palace 1:0 (Townsend 58')

Stoke - Sunderland 1:1 (Arnautović 50' / Defoe 90+3p')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford - Aston Villa 3:2 (Abdi 45+2', Deeney 90+1', 90+3' / Clark 28', Ayew 48')

WBA - West Ham 0:3 (Kouyate 34', Noble 45+2', 79')




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti