Newcastle i City osvojili po bod koji ne odgovara nikome
Foto: EPA

Remi na St. James Parku

Newcastle i City osvojili po bod koji ne odgovara nikome

Newcastle i Manchester City su u zaostaloj utakmici 27. kola Premier lige večeras podijelili bodove odigravši 1:1.

Građani su u vodstvo od 1:0 stigli već u 14. minuti. Kolarov je izveo slobodni udarac, a Aguero glavom matirao Darlowa i donio prednost gostima sa Etihada. Za sjajnog Argentinca je to bio 22. gol u sezoni, kojim se  izjednačio sa Vardyjem na drugom mjestu liste strijelaca.

Radost Manchester Cityja nije dugo trajala, jer je u 31. minuti Newcastle stigao do poravnanja i to lijepim golom Vurnona Anite.

Nastavak utakmice donio je nekoliko uzbuđenja, ali ne i pogotke, pa su se na kraju oba tima zadovoljila jednim osvojenim bodom, iako je teško reći kome on više/manje odgovara.

Manchester City je ostao na trećem mjestu sa bodom više i utakmicom više u odnosu na Arsenal, dok je Newcastle i dalje u opasnoj zoni sa 29 bodova. Svrake će do kraja pokušati izbjeći ispadanje iz lige, što će biti težak zadatak za ekipu koju sa klupe predvodi Rafa Benitez.

Premier liga:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle - Manchester City 1:1 (Anita 31', Aguero 14')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti