Datome odlazi iz reprezentacije Italije?
Foto: EPA

Potreban mu odmor

Datome odlazi iz reprezentacije Italije?

Italijanski košarkaš Luigi Datome neće igrati za reprezentaciju Italije u kvalifikacijama za Mundobasket. 

Datome (29) je nakon poraza od Srbije najavio da sljedećeg ljeta nastupati za reprezentaciju Azura, jer mu je potreban odmor, a mediji u Italiji špekulišu da takva odluka znači i kraj reprezentativne karijere. 

"Tužan sam jer sam morao saigračima da kažem 'doviđenja'. Planiram da odmorim sljedeće ljeto, nakon 17 godina sa reprezentacijom. Mislim da sam zaslužio to", izjavio je Datome koji nastupa za Fenerbahče.

Inače, Datome je jučer sa Italijom završio učešće na ovogodišnjem Eurobasketu. Italijani su na putu ka polufinalu zaustavljeni od Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi