Datome u krvi po završetku velikog derbija
Foto: EPA

Navijači Galate pogodili Italijana u glavu

Datome u krvi po završetku velikog derbija

M. Šljivak

Veliki turski košarkaški derbi između Galatasaraya i Fenerbahčea ponovo je imao treće poluvrijeme.

Fener je velikim preokretom pobijedio u ovom meču 79:75, a poraz je teško pao pristalicama Galate koji su nakon završetka meča napravili novi veliki incident.

Italijanski košarkaš Luigi Datome pogođen je nakon završetka meča. Njega su navijači Galate pogodili nepoznatim predmetom u glavu, pa je Gigi u svlačionicu otišao krvave glave.

"Tužno je da se ovakve stvari dešavaju u košarci. Gađali su ns upaljačima i novčićima nakon meča. Mora se nešto učiniti nakon ovoga", istakao je Datome.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata navijača koji su ranijih godina pravili velike gluposti na utakmicama svog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi