Davari: Erminu želim puno sreće, ali mi želimo pobjedu

Golman Braunschweiga i reprezentacije Irana

Davari: Erminu želim puno sreće, ali mi želimo pobjedu

Fudbalska reprezentacija Irana biće jedan od tri protivnika naše selekcije u okviru grupe F na Svjetskom prvenstvu ovoga ljeta u Brazilu. Pored Iranaca Zmajeve očekuju i dueli sa Argentinom i Nigerijom.

Zanimljivo je da će na golu Irana stajati Daniel Davari golman Eintrachta iz Braunschweiga u čijim redovima nastupa i bh. reprezentativac Ermin Bičakčić.

Zmajevi su se i ranije sastajali sa Iranom, ali samo u prijateljskim duelim. Ovoga puta susret koji se igra 25. juna u Salvadoru najvažniji je do sada, a mogao bi vrlo lako odlučivati o sudbini plasmana u eliminacionu fazu Svjetskog prvenstva. 

"Svaka utakmica na Mundijalu je nešto posebno, nešto vrhunsko. Naravno da želimo pobjedu i u susretu protiv BiH, ali uprkos tome Erminu na turniru želim sve najbolje", rekao je Davari, koji je između Poljske, Njemačke i Irana odabrao azijsku zemlju, odakle je porijeklom njegov otac.

"Mnogo toga će zavisiti od priprema. Imamo Carlosa Queiroza koji je odličan trener i koji će nas sigurno gurati prema naprijed. Jasno je da u ovoj grupi nismo favoriti, ali mi možemo i želimo svim protivnicima otežati posao u duelu protiv nas", istakao je čuvar mreže ekipe iz Braunschweiga. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

O tome šta bi bio uspjeh za Iran na narednom SP-u, Davari kaže:

"Dati ćemo sve od sebe da prođemo što bolje na Mundijalu. Želimo da narod u Iranu bude ponosan na svoju fudbalsku reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.