D'Aversa: Mračna vremena su nas očvrsnula

Trener Parme nakon plasmana u Seriju A

D'Aversa: Mračna vremena su nas očvrsnula

Teme:

Parma je sinoć osigurala povratak u Seriju A. Međutim, nije moglo bez drame. U jednom momentu se play-off činio realnijom opcijom od direktnog plasmana u najviši rang, ali je onda Frosinone (direktni konkurent) primio gol u 89. minuti.

Remi (2:2) Frosinonea i Foggije uz pobjedu Parme nad Spezijom bio je dovoljan da posrnuli velikan dođe do direktnog plasmana u Seriju A.

U Parmi je uslijedilo veliko slavlje, a trener Roberto D'Aversa nije krio oduševljenje nakon meča sa Spezijom.

"Velika je satisfakcija zbog onog što su momci postigli, jer nije lako vratiti se u Seriji A za tako kartko vrijeme. U ovom trenutku ćemo uživati u promociji, a moram reći da su nas mračna vremena očvrsnula. Ako pogledate statistiku, mi smo završili sezonu sa najboljom odbranom i mislim da je ekipa veoma kompaktna", poručio je D'Aversa.

"Nakon poraza od Frosinonea rekao sam momcima da ćemo ipak završiti ispred njih na tabeli. Sada je vrijeme za slavlje", dodao je D'Aversa koji je ekipu preuzeo u decembru 2016. godine.

Podsjetimo, Parma je bankrotirala 2015. godine, te je bila prisiljena početi od nule, iz Serije D. Ipak, sinoć su Ducali treći put zaredom obezbijedili promociju u viši rang i došli do plasmana u Seriju A kao drugoplasirana ekipa drugog ranga fudbala u Iitaliji. Direktan plasman u društvo najboljih je obezbijedio i prvoplasirani Empoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi