Kapiten Parme u suzama: "Dao sam obećanje i evo ispunio ga!"

Bio je tu i kada je klub bankrotirao

Kapiten Parme u suzama: "Dao sam obećanje i evo ispunio ga!"

Edmir Škorić
Teme:

Alessandro Lucarelli, kapiten Parme, kroz suze je kazao da je "dao obećanje Parmi i ispunio ga".

Parma je bankrotirala 2015. godine, ali je večeras u Seriji A. Za tri godine je od Serije D, preko Serije C i B, došla do Serije A. Lucarelli je bio kapiten i kada je klub bankrotirao, a i sada nosi kapitensku traku.

"Napravio sam obećanje. Rekao sam da ću vratiti Parmu u Seriju A i evo ispunio sam ga. Ovo je nemoguće. Ni u najluđim snovima ovo nismo mogli zamisliti. Čuli smo s tribina da je gotovo u Frosinoneu, a onda je krenulo ludilo", kazao je Lucarelli.

"Ovo je put koji smo započeli prije tri godine. Imali smo teških trenutaka, ali smo se držali zajedno i uvijek smo na kraju uspijevali ostati na nogama. Ponosan sam što sam kapiten ovog tima", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam šta ću dalje, ali želim prvo slaviti", ističe 41-godišnji kapiten Parme.

"Kada smo čuli da Frosinone vodi 2:1, bili smo mrtvi, pripremali smo se već za play-off mečeve, ao nda smo čuli buku na tribinama. Hvala Foggiji, i njima idu zasluge za ovo", tvrdi Lucarelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi