Real potvrdio: Dva prvotimca zadobila povrede, čeka ih pauza

Loše vijesti nakon poraza

Real potvrdio: Dva prvotimca zadobila povrede, čeka ih pauza

Eldar Ganibegović

Nakon poraza u posljednjoj utakmici stigle su nove loše vijesti za navijače Real Madrida. Povrijeđena su dva vrlo bitna igrača, a to je službenim saopštenjem saopštio i Kraljevski klub.

Real Madrid jej prije dva dana poražen od Villarreala s 2:1 u okviru 16. kola španske Primere.

Žuta podmornica je slavila pogocima Pina i Morena, dok je Benzema postigao jedini gol za Los Blancose.

Već za dva dana Carla Ancelottija i ekipu čeka novi težak meč i to u Superkupu protiv Valencije, a na tom meču Madriđani će biti bez dva važna igrača.

Španski šampion je putem službene stranice objavio da su i Aurelien Tchouameni i David Alaba zadobili povrede.

Francuz je protiv Villarreala igrao do 64. minute kada ga je zamijenio Lucas, dok je Alaba odigrao svih 90 minuta.

Oglasi

"Nakon testova koje je medicinsko osoblje Real Madrida danas obavilo na Aurelienu Tchouameniju, fudbaleru je dijagnosticirana povreda mišića soleusa lijeve noge. Njegov oporavak će se pratiti", stoji u saopštenju. 

Ista objava objavljena je i u slučaju Alabe, s tom razlikom što je defanzivac povrijedio mišić soleus desne noge.

Sigurno je ovo veliki udarac za Carla Ancelottija s obzirom na to da se radi o dva vrlo važna igrača i to baš u momentu kada timu ne ide najbolje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poraz od Villarreala kumovao je, uz trijumf Barcelone nad Atleticom, tome da Blaugrana trenutno ima tri boda viška u odnosu na Kraljeve na prvom mjestu Primere.

Utakmica Reala i Valencije za dva dana igra se u okviru polufinala Superkupa u Rijjadu (Saudijska Arabija), a osim Alabe i Tchouamenija, sigurno neće igrati ni Carvajal, Diaz i Odriozola. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi