Titula se na ovaj način neće odbraniti: Veliko razočarenje za Real Madrid

Novi poraz

Titula se na ovaj način neće odbraniti: Veliko razočarenje za Real Madrid

E. Škorić

U susretu 16. kola španske La Lige Real Madrid je, kao gost, poražen od Villarreala sa 2:1. Bio je to drugi poraz Kraljeva u domaćem prvenstvu i sa 38 bodova ostaju na drugom mjestu.

Real Madridu je bio neophodan makar bod da prenoći na prvom mjestu, no nakon današnjeg poraza tim Carla Ancelottija će ostati na drugoj poziciji, a uz to daje mogućnost rivalu Barceloni da napravi razliku na tabeli.

U prvih 45 minuta nekoliko dobrih prilika i pravo je čudo kako su mreže ostale mirovati. No, sve to je nadoknađeno u drugih 45 minuta uz tri gola i dva penala.

Na početku drugog dijela Pino je zabio gol na asistenciju morena, da bi u 60. minuti Benzemin zicer jedan igrač Villarreala zaustavio na putu prema golu rukom, pa je nakon gledanja snimke sudija pokazao na penal. Francuz je bio siguran sa bijele tačke.

Samo tri minute kasnije Villrreal je poveo. Ponovo penal, ovaj put za Žutu podmornicu, a Moreno nakon asistencije dolazi i do pogotka.

Real Madrid je silovito napadao, ali je Villarreal bio jako opasan iz kontri, a na kraju je ipak ostalo 2:1 i domaćin je proslavio velika tri boda.

Real je ovim porazom napravio korak unazad kada je u pitanju borba za odbranu titule, no daleko je kraj. Barcelona uostalom ima jako težak meč s Atleticom u nedjelju.

Današnju utakmicu pamtićemo i po tome što je po prvi put u historiji La Lige Real startao bez ijednog španskog nogometaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca i Valladolid se sastaju danas od 18:30 sati, a od 21 sat Espanyol i Girona. Jučer su odigrana dva meča. Elche - Celta 0:1 i Valencia - Cadiz 0:1.

Sutra izuzev derbija Atletico - Barcelona (21h) igraju Almeria i Real Sociedad od 14, Vallecano i Betis od 16:15 te Sevilla i Getafe od 18.30.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Vinisijus-najodvratnije stvorenje na fudbalskim terenima
7 6
YouTalkinToMe
Da je barcelona igrala dosad bi sve i ijedan madriota ostavio komentar na tu objavu a kada im igraju ove njihove penaldžije nigdje ih u komentarima. Sudija je dao sve od sebe, penal i prodižio dok ne daju ali jednostavno danas nije ni to pomoglo. Nema veze, idemo dalje, real hala.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi