14

Komentari (14)

huizju
Impresivno kako Bayern uopste dolazi do pojacanja, ustvari je kristalno jasno da imaju strasne skaute, ali velika vecina njihovih igraca su iz malih klubova, dok ostali konkurenti tipa Barcelona, Real Madrid, ManUtd, Juventus itd. kupuju samo velika imena iz manje velikih klubova. Primjera radi Alaba je prije Bayern-a igrao u Fk Austria, pa, Neuer, Pavard, Sulle, Gnabry, Alphonso Davies, Marc Roca.. svi su iz manjih klubova dosli i nisu dosli kao zvijezde!
prka
Pa jeste impresivno ali ovi ostali klubovi realno su dovodili ponekad relativno nepoznate igrace pa ih prodavali za dobre pare, samo jedan primjer je C. Ronaldo u Man Utd kad je otisao. Sta je meni "impresivno" ovdje je da Alaba is Bayerna ode dzaba a realno je igrac koji vrijedi 60 miliona. Meni nije jasno zasto mu Bayern nije dao ugovor koji je trazio i ako ga vec nije htio toliko placati, mogli su ga staviti na transfer listu na kraju sezone za recimo 30-40M, to opet ovi isti klubovi platiti a Bayern bi barem neke pare uzeo.
vence
Atletico Madrid, Juventus, Manchester City, Shalcea i td nisu bas mali klubovi a to su ekipe s kojima je Bayern poslovao. S tim da u bundesligi nema ko dr kupiti ako Bayern hoce igraca. Jedino ih je Reus odbio.
miki30
Pa impresivno je to, da Bayern nije kao drugi klubovi, neda se vući za nos od strane igrača ili njegovog agenta, kao recimo neki drugi veliki klubovi. Makar i izgubili velikog igrača za djabe, kao recimo prije par sezona Kroosa ili sad Alaba. Prije će ga pustiti dzaba da ide nego da ih ucjenjuje.
vence
Nisi shvatio sta covjek pise..sto mu nisu dali ugovor kakav hoce sad i onda ga staviti na tl..pa izvuc bilo sta od njega
huizju
@prka Da, ali stvar je principa. Alaba je trazio nerealnu platu, uprkos tome sto su mnogi klubovi u finansijskim problemima u jeku pandemije i nerealnu za tim iz Bundeslige, svejedno je li Bayern ili drugi Bundesligaski klub. Osti taj Alaba je placen 200k €, Bayern ga je maksimalno iskoristio, ogroman doprinos dao klubu u obje titule prvaka Evrope i razici ce se u prijateljskim odnosima. Samo se Alaba tu zahebo, nece mu niko dati platu koju mu je nudio Bayern (a on trazio vecu), zivi bili pa vidjeli!
huizju
@vence obrazlozi svoju teoriju, nemoj na pola :)
U svakom klubu se pita igrac, ukoliko drugi klub altivira otkupnu klauzulu, primjera radi, Lewandowski da htio preci iz BVB u Bayern ne bi se ni dogodio transfer. A isto tako svi klubovi u Bundesligi kupuju iz iste lige, ali fokus je na Bayern-u uvijek zato sto isti taj klub pravi vece rezultate od ostalih sto se i ocekuje od njega. A za ovo drugi, uopste nisi u pravu provjeri transfer historiju igraca Barcelona, Reala, Uniteda, Cityja, Juventusa i uporedi njihove transfere sa Bayernovim koji opce poznat da ne trosi velike pare na igrace! A Schalke? Ne ofiraj se, to je klub koji nikad nije osvojio titulu Bundeslige koja postoji negdje od 60tih. A znas sta je jos impresivnije? Sto je Bayern primjera radi u zadnje tri godine potrosio 300m € na tranfere, Barsa 919m €, Juve 760m, Manchester 600, Real 550m €. Zar to nije razocaravajuca cinjenica za navijace nabrojanih klubova :) lp
prka
@huizju majstore Bayern je platio Hoffenhaimu 5M kad su doveli Alabu 2011 godine, a ne 200K. Onda od 2011 do 2019 su ga placali dakle 8 godina investirali u njega, dok je bio jos mlad igrac. Rizik od mozda 10-15 miliona su napravili. On se isto tako 2012 mogao povrijediti i da ne zaigra vise ikad. Sad ako je njima doista princip bitan, ok. Ali uglavnom u biznisima gdje se ovakva lova vrti pogotovo u ovom vremenu princip je manje bitan, ono sto je bitno je da vratis ono sto si ulozio i evenutulano da zaradis i zato mi ovaj potez i jeste 'impresivan'.
prka
De procitaj ponovo komentar, rijec po rijec, zastani, razmisli pa odgovori... Hvala!
vence
Ne da mi koment pise da imam linkove.
user1600462256
Pa u Hofemenhajnu je bio na pozajmici
huizju
@prka “majstore”, nisi upucen. Placen je 200k€ Austriji i igrao je prvo omladinsku ekipu pa je posudjen Hoffenheimu-u za 2m€. Informisi se iduci put bolje
prka
@huizju upravu si roki, evo sad sam provjerio na transfermarkt-u, ja sam mislio da je njega Hoffenhaim prvo kupio, moja greska. Medjutim mimo toga ostalo sve iz mog predhodnog komentara stoji.
huizju
@prka sve uredu drug. To je takva filozofija poslovanja Bayern-a koju jako cijenim. Svi oni ogromnu lovu zaradjuju ali klub je stavio tacku na jednu stvar, da se nece razbacivati u transferima i sa platama i to je pozitivno ja mislim, jer evo primjera radi, da je Alabi ova ucjena prosla, sutra bi Sulle bio taj koji trazi pgromnu cifru ili Davies, Goretzka, nebitno ko.. ovako su dali do znanja da ucjena ne prolazi, a sada Alaba neka trazi klub koji ce mu vise ponuditi od Bayerna :)
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.