David Alaba potvrdio da odlazi iz Bayerna: "Želim probati nešto novo"

Odlazi na kraju sezone

David Alaba potvrdio da odlazi iz Bayerna: "Želim probati nešto novo" · Zvanično

E. Čaušević

David Alaba danas je potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti Bayern iz Minhena.

Alaba je s ovim klubom osvojio sve što je mogao, a u Minhen je stigao još prije 13 godina. No, na kraju ove sezone će napustiti Bayern kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor.

Ovaj 28-godišnjak je to potvrdio danas putem društvenih mreža i objasnio je da to nije bila uopšte lagana odluka za njega.

"Donio sam odluku da napustim Bayern na kraju ove sezone jer želim probati nešto novo. Očito je da to nije bila lagana odluka, tu sam 13 godina i ovaj klub mu zaista mnogo znači", poručio je Alaba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako pišu njemački mediji ovaj fudbaler će svoju karijeru prema svemu sudeći nastaviti u dresu Real Madrida.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Pohlepa šta drugo da se kaže
3 3
user1583752673
Ali mi pare vise znace
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi