Nije sve tako bijelo: Dva dana pred Mancheser City u Realu upaljeni svi alarmi!

Za vikend je proslavljena titula

Nije sve tako bijelo: Dva dana pred Mancheser City u Realu upaljeni svi alarmi!

Admin Čaušević

Real Madrid je prethodnog vikenda osvojio 35. titulu prvaka Španije, ali daleko od toga da je završena sezona za popularne Kraljeve. 

Real će u srijedu igrati revanš susret polufinala Lige prvaka, a za zadatak će imati da nadoknadi 4:3 iz prvog meča koji je dobio Manchester City.

Ipak, u kraljevskom klubu i nije sve tako bijelo, a ''krivac'' je David Alaba koji je zadao ozbiljnu glavobolju Carlu Ancelottiju te upalio alamrme u Valdebebasu.

Dva dana uoči susreta Austrijanac još uvijek se nije vratio treninzima nakon što je u prvom susretu protiv Građana doživio povredu aduktora.

Neigranje Alabe u posljednjoj liniji koja je na Etihadu pokazala ogromne slabosti bi predstavljalo veliki hendikep za Los Blancose.

Danas je iskusni defanzivac radio odvojeno od ekipe, trenirao je individualno u teretani, dok nije radio s loptom i vrlo je vjerovatno da neće igrati u srijedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Još dvojica odsutnih su Gareth Bale i Eden Hazard, ali Ancelotti na Belgijanca i Velšanina svakako nije ozbiljno računao tokom čitave sezone.

Bale ima problema s leđima zbog čega nije ni bio na proslavi titule. Hazard se oporavlja od povrede i cilj mu je da do kraja sezone dobije koji minut.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi