Legenda od čovjeka: Mudri Ancelotti naivnom Benzemi "prodao" stari fazon

Na proslavi titule

Legenda od čovjeka: Mudri Ancelotti naivnom Benzemi "prodao" stari fazon

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je u subotu ispisao historiju fudbala tako što je postao prvi trener sa titulama prvaka u pet najjačih liga Evrope. 


Poslije osvajanja titule uslijedilo je veliko slavlje na stadionu Santiago Barnebau, a zatim i parada ulicama Madrida na autubosu s otvorenim krovom.

Iako ima 62 godine legendarni Italijan je bio taj koji slavio najžešće, što i nije iznenađenje obzirom na dostignuće koje je ostvario.

Ancelotti ima drugačiji pristup prema igračima od većine drugih trenera zbog čega ga jako cijene i poštuju u svlačionici Los Blancosa.

Iskusni stručnjak se zna i našaliti sa svojim igračima što je na svojoj koži osjetio i Karim Benzema, u ovom trenutku možda i najbolji igrač svijeta.

Oglasi

Naime, Ancelotti je uspio Francuzu ''prodati'' dječiju foru tako što ga je dodirnuo po desnom ramenu, a zatim se pomjerio u drugu stranu.

Benzema je ispao naivan i pomislio je da ga neko dodiruje sa njegove desne strane, da bi se okrenuo lijevo i tamo ugledao Ancelottija.

Italijan je imao vremena i da zapleše uradio je to sa brazilskim fudbalerima Viniciusom Juniorom i Ederom Militaom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, Ancelotti je ranije bio prvak Italije s Milanom, Engleske s Chelseajem, Francuske s PSG-om te Njemačke s Bayernom.

Do sada je u trenerskoj karijeri osvojio 22 trofeja, a do kraja sezone će imati i priliku da poveća tu cifru pošto je Real u polufinalu Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Mister !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi