David Alaba nije mogao ni sanjati lošiji početak u Real Madridu

Zarazio se u najgorem trenutku

David Alaba nije mogao ni sanjati lošiji početak u Real Madridu

E. Čaušević

David Alaba nakon 14 godina odlučio je da napusti Bayern i potpisao je nedavno za Real Madrid.

Alaba je u minhenski klub stigao još 2007. godine kao omladinac, te je ostavio dubok trag u Bayernu, ali je odlučio da je vrijeme da nađe neko novi izazov u svojoj karijeri.

Nakon što mu je istekao ugovor s minhenskim klubom odlučio je da prihvati ponudu Real Madrida, te je nedavno zvanično predstavljen kao novo pojačanje kraljevskog kluba.

Alaba je po dolasku u Real Madrid odlučio da zaduži dres s brojem četiri koji je donedavno nosio Sergio Ramos.

Međutim, austrijski reprezentativac nema u Real Madridu početak kakav je očekivao jer je jutros dobio loše vijesti.

Naime, Real Madrid je potvrdio da je Alaba pozitivan na koronavirus i da se već nalazi u samoizolaciji. Alaba će propustiti veći dio priprema zbog toga i nekoliko prijateljskih mečeva.

Jasno je da će to itekako otežati njegovu situaciju u novom klubu jer je sigurno htio na pripremama da se nametne Carlu Ancelottiju i pokaže da nije bez razloga stigao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz kluba su poručili da će se Alaba ponovo testirati naredne sedmice, te je drugi igrač Reala koji je trenutno zaražen koronavirusa.

Prije njega pozitivan je bio Karim Benzema koji se još uvijek nalazi u Lyonu, te čeka negativan test kako bi dobio dozvolu da se vrati u Madrid i priključi klubu na pripremama za novu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi