Priprema se teren za veliki transfer Kyliana Mbappea

Da li će ga PSG pustiti?

Priprema se teren za veliki transfer Kyliana Mbappea

E. Čaušević

Kylian Mbappe je već nekoliko puta odbio da potpiše novi ugovor s PSG-om i neće biti iznenađenje ukoliko do kraja prelaznog roka napusti Parižane.

PSG je od početka godine ponudio nekoliko puta Mbappeu novi ugovor jer ne žele izgubiti svog ponajboljeg igrača, ali ih je francuski napadač iznenadio odlukom da ne želi potpisati produženje saradnje.

Mbappe s Parižanima ima ugovor na još godinu dana i ukoliko ne potpiše novi ugovor postoji mogućnost da će narednog ljeta napustiti klub bez obeštećenja što bi za PSG zaista bio ogroman udarac.

Zbog toga se sve više špekuliše o tome da će PSG prodati Mbappea do kraja prelaznog roka ukoliko ga ne uspiju nagovoriti da potpiše novi ugovor.

PSG bi od njegove prodaje mogao zaraditi preko 150 miliona eura što je ogromna suma novca. No, još uvijek se u klubu nadaju da će se Mbappe predomisliti, ali čini se da se to neće desiti.

Mbappe se povezuje s nekoliko evropskih klubova, ali jasno je svima da je njegova jedina želja da karijeru nastavi u dresu Real Madrida.

Ugledna Marca objavila je jutors da kraljevski klub "priprema teren" za dolazak Mbappea i da pokušavaju skupiti potrebnu sumu novca kako bi ga mogli dovesti iz PSG-a.

Real mora prodati nekoliko igrača, a čini se da će među prvima klub napustiti Raphael Varane koji je na korak od prelaska u Manchester United. Kraljevi će od njegovog transfera zaraditi 50 miliona eura što će biti uloženo u dolazak Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U kraljevskom klubu ne žele ovog ljeta da mnogo mijenjaju ekipu i čini se da su sve resurse i snage uložili kako bi uspjeli dovesti Mbappea, a da li će to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Špekulisalo se čak da bi PSG mogao kazniti Mbappea time da narednu sezonu odgleda s tribina, ali je to prevelik rizik za njih jer bi izgubili ogromnu sumu novca zbog toga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Nece puno mjenjati, a stubovi Varane i Ramos ?? Sad ce Alaba da igra beka, veznog i krilo. ha ha..
5 2
amex
Odličan transfer..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi