Real Madrid ponudio ugovor Allegriju, a detalji se već znaju

Preuzima Kraljeve?

Real Madrid ponudio ugovor Allegriju, a detalji se već znaju

E. Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane će prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustiti Real Madrid.

Već nekoliko sedmica uveliko se špekuliše o tome da će Zidane na kraju sezone napustiti kraljevski klub, te da je predsjednik Florentino Perez već krenuo u potragu za novim trenerom.

Španski mediji prvo su objavili da je Raul Gonzalez prvi kandidat da zamijeni Zidanea, ali čini se da Perez ne želi toliko da rizikuje i da mu je cilj da dovede nekog iskusnijeg trenera.

Pored Raula s Kraljevima se povezuje i Massimiliano Allegri koji je već dvije godine bez posla nakon što je dobio otkaz u Juventusu.

Allegri je imao prethodne dvije ponude za nastavak karijere, ali ih nije prihvatio jer je čekao neki poseban izazov. Čini se da je dobio što je htio jer boljeg izazova od vođenja Real Madrida teško da ima.

Zidane je nedavno izjavio da neće praviti problem Real Madridu na kraju sezone i da će otići ukoliko to klub želi. Francuz je jasno poručio da mu je ovaj klub dao sve i da jednostavno ne želi da im on bude problem ukoliko žele napravit ineke promjene.

Oglasi

La Gazzetta dello Sport objavila je jutros da je Perez već u kontaktu s Allegrijem i da pregovaraju oko njegovog dolaska na Santiago Bernabeu ovog ljeta.

Navodno, Kraljevi su već i ponudili ugovor italijanskom stručnjaku i sada čekaju odgovor od njega. Real mu nudi dvogodišnji ugovor uz mogućnost da isti bude produžen na još godinu dana.

Ukoliko Allegri prihvati ovu ponudu onda će godišnje u Real Madridu zarađivati oko deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Zidanea njegova želja je da vodi reprezentaciju Francuske, ali čini se da je sada mnogo bliže tome da preuzme klupu Juventusa jer će Andrea Pirlo gotovo sigurno dobiti otkaz.

Međutim, Zidane ne želi ništa da poduzima dok se ne završi tekuća sezona jer se Real Madrid još uvijek bori za titulu prvaka u Španiji. Francuski stručnjak želi da vidi šta će se dešavati na kraju sezone i da li će se rastati s Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Jao koliko gluposti pisete uhhhh....
3 5
Mele
Zidan zna da sa tom ekipom ne moze vise nista postici, bolje da ode. Juve bi bio sobar izbor, ako ne preuzme pjetlove, mada zavisi i od plasmana na Euro, kako ce Francuzi proci. Ispadnu li od Njemacke i Portugala, sve je onda moguce.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi