Alaba je odabrao Real, poznato koliko će zarađivati, a osim njega Kraljevi dovode još jednog beka

Austrijanac u Madridu od ljeta

Alaba je odabrao Real, poznato koliko će zarađivati, a osim njega Kraljevi dovode još jednog beka

E. Škorić

Austrijski reprezentativac David Alaba odlučio je da napusti Bayern Minhen i od ljeta će po svemu sudeći biti stanovnik Madrida.

Alaba je danas potvrdio da na kraju sezone napušta Bayern i, iako to nije otkrio, svi mediji pišu da je Real njegov novi klub. On je navodno postigao usmeni dogovor s Kraljevima i ubrzo će isti da potpiše.

Radi se o četverogodišnjoj saradnji prema kojoj će Alaba zaraditi 12 miliona eura po sezoni uz bonuse.

Ekspert za transfere, novinar Fabrizio Romano, tvrdi da je Alaba u posljednja dva mjeseca imao pet različitih ponuda od klubova iz Premier lige i La Lige, ali da je Real bio najkonkretniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, navodi se da je Real Madrid na putu da dogovori dolazak beka Manchester Uniteda Aarona Wan-Bissake, kojeg smatra glavnom opcijom na poziciji desnog beka.

Real će također na ljeto pokušati da kupi Erlinga Haalanda ili Kyliana Mbappea i čini se da se uveliko radi na formiranju novih Galaktikosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Dzaba im sve kad su degenski klub,njihova skola potomci Reala propali wunderkidovi i prodaja i posudba istih a onda svake sezone 500 miliona za igrace svjestke klase,da bi mogli prodavat dresove i reklamirat ih...Hazarda su upropastili Jovica Balea Khediru itd itd Sminkeraj od kluba
2 9
miki30
Ahahbahah novi Galaktikosi, hahahha
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi