Donnarumma nije znao šta ga je snašlo: Čudesan gol Davida Alabe kakav Beč još ne pamti

Austrija vodi sa 2:0 protiv Italije

Donnarumma nije znao šta ga je snašlo: Čudesan gol Davida Alabe kakav Beč još ne pamti

E. Čaušević

Austrija i Italija igraju trenutno na stadionu Ernst Happel prijateljski meč, a prvo poluvrijeme ove utakmice obilježio je nevjerovatan gol iz slobodnog udarca Davida Alabe.

Austrija i Italija nisu uspjele da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, te umjesto nastupa na Mundijalu primorani su da u ovom terminu igraju prijateljske utakmice.

Za Austrijance i nije iznenađenje što nisu otišli na SP, ali neodlazak Azzurra u Katar je bila najveća senzacija u baražu koji se igrao početkom ove godine.

Aktuelni prvaci Evrope će Mundijal pratiti putem TV ekrana, a izabranici Roberta Mancinija iskoristili su priliku da odigraju i koju prijateljsku utakmicu tokom ove pauze u prvenstvima širom svijeta.

Međutim, večerašnji meč u Beču za Italiju nije baš najbolje počeo jer je Austrija oduševila igrom u prvom poluvremenu.

Domaći su do vodstva u ovoj utakmici stigli već u šestoj minuti kada su odigrali odličnu kontru. Arnautović je odlično uposlio Schlagera koji je izašao sam ispred Donnarumme i pogodio je za 1:0.

Oglasi

Italijani su pokušali da se brzo vrate u meč i imali su nekoliko solidnih prilika, ali mreža Austrije je mirovala.

Novi šok Azzurri su doživjeli u 35. minuti utakmice, a ovaj put u centru pažnje bio je David Alaba koji je oduševio sve nevjerovatnim golom za 2:0.

Defanzivac Real Madrida je sa preko 25 metara iz slobodnog udarca zabio nevjerovatan pogodak za 2:0 i fantastičnim udarcem je uhvatio potpuno nespretnog Donnarummu koji to očito nije očekivao.

Austrijanci su samo tri minute kasnije mogli da dođu i do trećeg gola kada je u fantastičnoj šansi bio Sabitzer, ali je ovaj put Donnarumma uspio da zaustavi taj udarac, te je na semaforu ostalo 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi