Dječak slušao Italijane kako srčano pjevaju himnu, pa ni slutio nije kako će ga prepasti na kraju

Trenutak koji će dugo da pamti

Dječak slušao Italijane kako srčano pjevaju himnu, pa ni slutio nije kako će ga prepasti na kraju

E. Čaušević

Fudbalska javnost u Italiji danas nije nešto posebno pratila početak Svjetskog prvenstva u Kataru jer njihova reprezentacija drugi put zaredom ne igra na ovom velikom takmičenju što je najveća senzacija, a Azzurri trenutno umjesto na Mundijalu igraju prijateljski susret protiv Austrije.

Iako su Italijani aktuelni prvaci Evrope ostali su bez plasmana na Svjetsko prvenstvo nakon šokantnog ispadanja u baražu od selekcije Sjeverne Makedonije.

Italijani su tako drugi put zaredom neugodno iznenadili svoje navijače neodlaskom na Svjetsko prvenstvo iako su mnogi već vidjeli Azzurre kao jedne od favorita za osvajanje zlatne medalje.

Umjesto nastupa na Mundijalu u Kataru selekcija Italije večeras igra prijateljsku utakmicu i to protiv reprezentacije Austrije.

Ova utakmica igra se na Ernst Happel stadionu u Beču, te nije dobro počela za aktuelne prvake Evrope koji igraju u dosta jakom sastavu jer Austrija već od šeste minute vodi sa 1:0.

Austrijanci su do prednosti došli kada je Marko Arnautović odlično uposlio Xavera Schlagera koji je uspio da savladao Donnarummu za veliko slavlje na tribinama domaćih navijača.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio dosadašnji dio utakmice desio se prije samog početka dok su se intonirale himne.

Italijani su poznati po tome da veoma srčano pjevaju svoju himnu, a tako je bilo i večeras u Beču.

No, to očito nije znao jedan od dječaka koji je izašao na teren s jednim od igrača Italije, te je pomno i zadivljeno gledao dok Azzurri pjevaju svoju himnu, ali se na kraju malo prepao kada su oni u glasi uzviknuli "Si".

Italijani su i prije četiri dana odigrali prijateljsku utakmicu kada im je protivnik bila selekcija Albanije, te su nakon preokreta uspjeli da dođu do pobjede rezultatom 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi