Šta se dešava između Alabe i Bayerna?
Foto - EPA

Austrijanac čeka klub

Šta se dešava između Alabe i Bayerna?

M. Šljivak

David Alaba još uvijek nije produžio ugovor sa Bayernom.

Pregovori Pinija Zahavija i Hasana Salihamidžića o novom ugovoru su odavno stali, a Brazzo je poslao jasnu poruku da kontroverzni menadžer nema pravo da ucjenjuje klub ogromnom platom.

Alaba za novi ugovor traži platu od gotovo 25 miliona eura godišnje. Takva ponuda je na stolu Bayerna, pa nije nikakvo čudo što bavarski velikan ne želi razgovarati o takvoj cifri.

Svi u Bayernu žele da Alaba ostane u ekipi. Međutim, tu cifru mu ne žele dati i zbog toga nisu kontaktirali predstavnike austrijskog fudbalera.

Njegov tim čeka da se to desi. Ostala su 84 dana koja će ispoštvovati, a zatim će Austrijanac moći da bez ikakvih problema pregovara sa drugim timovima.

Zahavi i ekipa tvrde da bi Bayern trebao načiniti naredni korak i da bi se Alaba trebao nagraditi prema svojim nastupima na terenu i oni smatraju da ti nastupi vrijede gotovo 25 miliona eura po sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gotovo da nema šanse da će Bayern izdvojiti toliki novac za platu ovog fudbalera, a po navodima njemačkih medija Real, Barcelona i Chelsea razmatraju mogućnost njegovog dovođenja

Vidjet ćemo da li će Bayern napraviti određene korake u narednom periodu. Vjerovatno hoće, ali sa manjom ponudom od one koju traži Alaba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
25 miliona za sta? Nema utakmice gdje lik ne napravi barem jednu amatersku gresku i pokloni protivniku stopostotnu sansu...
7 0
felix__27
Mislim da je on svoje najbolje dao Bayernu vrijeme je da ode ..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije