Kreće rat za Davida Alabu, dva kluba za sada imaju prednost

Austrijanac napušta Bayern

Kreće rat za Davida Alabu, dva kluba za sada imaju prednost

E. Škorić

Austrijski reprezentativac David Alaba odlučio je da napustio Bayern na kraju sezone i već od prvog januara 2021. godine ima pravo na potpisivanje preduogovra s novim klubom.

Bayern i Alaba su mjesecima pokušavali da pronađu zajednički jezik, no sve što je minhenski klub nudio, defanzivcu i njegovom agentu bilo je malo. Pala je odluka da igrač ode iz Bayerna, a sada je pitanje gdje će od ljeta igrati.

Prema navodima španskih medija, Real Madrid je u pol poziciji za potpis Alabe, ali cijelu situaciju prate još Manchester City, United, Chelsea, PSG i Barcelona.

Kako piše AS, United je prvi konkurent Realu u borbi za Alabu, kojem je navodno prioritet igrati u Španiji, ali nikada nije izjasnio u čijem dresu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gledajući s ekonomskog aspekta, bliže je Realu nego Barceloni, ali ko god da bude spreman pregovarati s Austrijancem, mora da bude spreman da plati 20 miliona eura po sezoni za njegov ugovor.

Top Komentari

Bravo za Presjednika Bayerna sto je dao Ultimatum Alabi da odluci dal da prihvati Ponudu Bayerna ili ne te istu onda i povuko, po meni da Alaba cijeni Bayern on bi osto tu Pare mu nisu bitne imajuci u vidu koliko oni zaradjuju, a nemislim bas da ce mu neki drugi Klub u ovo doba Korone ponudit vise Novca nego Bayern, on jednostavno zeli promjenu. A sto se tice Bayerna on je osigurao tu Poziciju lijevog Beka sa odlicnim Davisom tako da neka Alaba ide.
3 1
Sloboda
Bas me zanima ko.ce ga platiti 20 miliona po sezoni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti