David Beckham iznenadio izborom svog prvog favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva

Englez birao

David Beckham iznenadio izborom svog prvog favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva

Admin Čaušević

David Beckham je ambasador Svjetskog prvenstva koje će se u novembru i decembru održati u Kataru. 

Do sada je poznata većina učesnika Mundijala, dok ćemo preostale reprezentacije koji će se boriti za titulu najbolje saznati u junu.

Beckham je s dosta pažnje pratio dešavanja tokom kvalifikacija, a definitivno je iznenadio svojim prvim favoritom za titulu.

Legendarni engleski reprezentativac se odlučio za selekciju Danske koja je odigrala perfektne kvalifikacije. Svoju snagu su Danci pokazali i utorak kada su razbili Srbiju sa 3:0 u prijateljskom duelu.

"Pošto je Svjetsko prvenstvo automatski pričamo o Brazilu, Argentini, Francuskoj, velikim reprezentacijama koje su osvojile dosta turnira", rekao je Beckham te nastavio:

"Ali ja sam uzbuđen zbog druge reprezentacije. To je Danska. Mislim da bi oni mogli biti osvježenje. Dobro su pripremljeni i uvijek igraju dobro na velikim takmičenjima."

Beckham je komentarisao i šanse svoje Engleske koja je prošle godine u finalu Eura poražena od Italije poslije penala.

"Uvijek dosta očekujem od Engleske. Navijači isto tako. Mislim da je Gareth Southgate napravio sjajan posao. Imamo tim od igrača koji su duže vremena zajedno."

"Više se ne može reći da su mladi tim, iako je dosta igrača relativno mlado. Ima i iskusnih igrača kao što je Harry Kane. Mislim da je ovo dobra šansa za nas."

Danci do sada nikada nisu bili prvaci svijeta, dok su Englezi čuveni trofej u zrak digli samo jednom i to davne 1966. godine.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Znaci za becks nesto i o fudbalu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi