Veliki preokret u karijeri Davida de Gee - Niko nije očekivao senzacionalan potpis, ali on stiže
Foto - EPA

Povratak kući

Veliki preokret u karijeri Davida de Gee - Niko nije očekivao senzacionalan potpis, ali on stiže

Midhat Šljivak

David de Gea (32) krajem prošle sezone je napustio Manchester United nakon 12 godina u klubu, no na Old Trafford bi se legendarni golman mogao vratiti već u januaru kada će Crveni đavoli ostati bez Andrea Onane koji odlazi na Afrički kup nacija.

David de Gea je 12 sezona bio broj jedan u Manchester Unitedu. Međutim, iako je stekao status legende u klubu, menadžer Erik ten Hag ga se prelako odrekao i klub nije produžio saradnju s njim.

Među stative Crvenih đavola stao je Kamerunac Andre Onana. Plaćen je 50 miliona eura, no ove sezone nije pokazao da je uložena cifra u njega opravdana i ako izuzmemo odbranjeni penal protiv Kopenhagena, Onana brani poprilično slabo.

Ovaj čuvar mreže u januaru će imati reprezentativne obaveze. Igra se Afrički kup nacija, a Onana bi trebao čuvati gol Kameruna. To će napraviti problem Manchester Unitedu i tim s Teatra snova sprema se napraviti zanimljiv potez.

Engleski mediji tvrde da bi se na Old Trafford mogao vratiti David de Gea. Rukovodstvo kluba spremno mu je dati kratkoročni ugovor kako bi zamijenio Onanu među stativama u periodu od 13. januara do 11. februara.

Oglasi

De Gea za razliku od drugih rješenja ne bi trebao da se uklapa u ekipu jer je godinama sarađivao s većinom igrača i još uvijek se u Manchesteru često druži sa bivšim saigračima. Sada bi ponovo mogli zaigrati zajedno.

Treba svakako napomenuti da United pored Onane od golmana ima Altaya Bayındıra i Toma Heatona, no očigledno u klubu smatraju da oni nisu pravi kvalitet.

32-godišnji De Gea se u proteklom periodu povezivao s brojnim klubovima. U igri su bili Real Madrid, Al Nassr, Bayern Minhen, no na kraju je odlučio da sačeka što bolju priliku.

Sada mu se otvorila šansa da se vrati na Teatar snova i vidjet ćemo hoće li zaista doći do povratka u crveni dio Manchestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac je tokom 12 godina u dresu Uniteda odigrao 545 utakmica. Ima osvojenu Premier ligu (2012/2013), FA Kup, dva EFL Kuppa, tri Community Shielda i Evropsku ligu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti