De Gea junak Crvenih đavola: Manchester United pobijedio Wolverhampton

Greenwood postigao jedini gol na meču

De Gea junak Crvenih đavola: Manchester United pobijedio Wolverhampton

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su u gostima Wolverhampton sa 1:0 u okviru 3. kola Premiershipa.

Crveni đavoli su uz dosta muke uspjeli da dođu do tri boda na Molineux stadionu jer je Wolverhampton danas propustio nekoliko nevjerovatnih prilika.

Prvu veliku šansu za domaće vidjeli smo već u trećoj minuti kada je Raul Jimenez odlično pokušao, ali De Gea to brani. Tri minute kasnije Trincao je uspio da savlada De Geu, ali je Wan-Bissaka fenomenalno zaustavio loptu i spasio United.

Wolverhampton prijeti i u 14. minuti kada je Moutinho pokušao, ali lopta ide preko gola. United prvi put ozbiljnije prijeti tek u 38. minuti. Bruno Fernandes je uspio zabiti gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

U samom finišu prvog poluvremena Greenwood je imao sjajnu priliku kada je prošao nekoliko igrača domaćeg tima i na kraju je šutirao pored stative.

Wolverhampton je do prednosti mogao i u 63. minuti. Adama Traore je uposlio Trincaa koji je bio sam ispred De Gee, no na kraju je veoma loše šutirao.

Sedam minuta kasnije Saiss sjajno šutira glavom nakon kornera, ali De Gea sjajno brani. Lopta se odbila ponovo do Saisa, no De Gea ponovo nevjerovatno zaustavlja njegov udarac

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kazna za ove promašaje stigla je u 80. minuti utakmice. Nakon odlične solo akcije Greenwood je uspio da sjajno pogodio za 1:0 i veliko slavlje igrača Uniteda.

Domaći su do kraja meča pokušali da dođu do remija, ali nisu uspjeli i sigurno da imaju za čime da žale.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Jedno od teži gostovanja ali tri boda idu u Manchester, Pobga i Fred nemogu zajedno igrati danas je Junajted imo dosta sreće ali sreća prati hrabre, Greenwood mora igrati kad i Ronaldo bude u pogonu mali je zvijer, Jamesa i Martial mogu na posudbu a danas je Lingaard trebo da igra više je zaslužio od Jamesa jer je pokazao u West Hamu da ima kvaliteta, naprijed Manchesteru ljubavi moja
6 0
King_Kenny
...odavno nisam vidio da su nekoga ovako vile pronosale kao Uniteda danas...oni su negdje dobru sadaku zaradili...ljudi ih u prvom poluvremenu razmontirali...kod 0:0 su imali 3 mrtva zicera koja je lakse pogoditi nego promasiti...na kraju kao po obicaju,promasaji su kaznjeni...ne znam jesu li oni danas imali vise srece ili Chelsea juce sa onim bunkerom.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije