Slavni golman se ponudio Realu, htio da brani za minimalac, a onda ga je Perez ponizio

Imao je dobru namjeru

Slavni golman se ponudio Realu, htio da brani za minimalac, a onda ga je Perez ponizio

Edmir Škorić

Thibaut Courtois bit će sasvim sigurno prvi izbor na golu Real Madrida, dok je pozicija drugog golmana za sada neizvjesna, pošto bi Andrej Lunin mogao otići ovog ljeta iz kluba.

DCourtois je dobar dio sezone bio povrijeđen, pa je na golu uglavnom branio Lunin. Ukrajinski reprezentativac je pružao fantastične partije, a posebno se isticao u završnici Lige prvaka, iako je finale protiv Borussije Dortmund ipak pripalo Belgijancu.

Naravno da Luninu nije bilo jednostavno u najvažnijoj utakmici sezone prepustiti mjesto Courtoisu, koji se na vrijeme oporavio i ugradio svu slavu.

"U životi nikada ne znaš, ali ne bih imao ništa protiv da ostanem u Real Madridu, iako svaki golman najviše voli da brani, a ne da sjedi na klupi", rekao je Lunin netom nakon utakmice Ukrajina - Rumunija (0:3) ,gdje je dobio priliku da brani, ali se nije proslavio.

Jasno je da Lunin nema mjesta na golu pored Courtoisa, ali isto tako je jasno da ne želi da grije klupu, pa radilo se to i o velikom Real Madridu. Ukrajinac već razmatra mogućnost napuštanja kluba i prelaska u redove tima u kojem će biti broj 1.

Oglasi

Real Madrid bi onda morao da traži drugog golmana koji bi bio konkurencija Couroisu. Ispostavilo se da se Kraljevima "nabacivao" David De Gea. Bivši španski reprezentativac bio je prije nekoliko godina jedan od najboljih na svijetu, a onda je sklonjen sa gola Manchester Uniteda.

Iz Atletico Madrida je 2011. godine otišao u Manchester United i bio dugo broj 1 na Old Traffordu. Povezivao se često s Real Madridom, ali nikada nije otišao iz Engleske, da bi 12 prekrasnih godina završilo na jedan ružan način.

Naime, na dan vjenčanja je doslovno otjeran iz kluba. Tada su mu rekli da na njega više ne računaju i da mora da ide. Špancu ništa nije preostalo nego da traži novi klub, ali ga do danas nije našao.

Odavno je "bez posla", ponadao se da bi mogao dobiti priliku u Madridu, biti tamo uz Courtoisa i čekati priliku kada bude trebalo da uskoči među stative. Uz to, namjeravao je da potpiše ugovor kao slobodan uz minimalna primanja.

I dok bi mnogi timovi rado prihvatili takvo što, predsjednik Reala Florentino Perez rekao mu je da mu takav ne treba.

"Rizik nam je da angažujemo nekoga ko nije igrao cijelu sezonu. Ne vidimo to kao dobar potez", rekao je Perez predstavnicima španskog golmana i zatvorio mu vrata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Gea ima 45 nastupa u dresu Španije, ali slavu je stekao u Manchesteru. U Premier ligi je branio na čak 415 utakmica, a ima 55 nastupa u Ligi prvaka. Bio je jednom prvak Engleske, tri puta osvajao Superkup Engleske, Evropsku ligu osvajao je sa Unitedom i sa Atleticom, te evropski Superkup s Madriđanima.

S obzirom da ide prema 34. godini, nije isključeno da De Gea okonča karijeru, ukoliko u narednom periodu ne nađe adekvatan izazov. Pozivali su ga iz SAD i Saudijske Arabije, ali je htio da ostane u Evropi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi