Žena ga zavila u crno: Imao je vrhunsku karijeru, zaradio 20 miliona, sve je nestalo preko noći

Koštali ga slobodan duh i bahat život

Žena ga zavila u crno: Imao je vrhunsku karijeru, zaradio 20 miliona, sve je nestalo preko noći

Admin Čaušević

Nije nikakva novost da sportisti proglase bankrot nakon okočanja karijere, ali da neko protraći bogatstvo od 20 miliona eura zaista zvuči nevjerovatno. 

Među fudbalerima koji su proglasili bankrot nalazi se i David James, svojevremeno velika zvijezda Premiershipa i golman reprezentacije Engleske.

Jamesova karijera je trajala skoro tri decenije. Branio je za Liverpool, Manchester City, Aston Villu, West Ham, Portsmouth gdje je zaradio najviše novca, dok je gol Gordi Albiona čuvao u 53 navrata.

James je bankrot proglasio 2014. godine, a na vrhuncu karijere je sedmično zarađivao 50.000 funti, a od fudbala je zaradio oko 20 miliona funti.

Kada je proglasio bankrot bio je primoran da proda sve svoje stvari koje vrijede uključujući i 150 dresova bilo svojih bilo onih koje je dobio u razmjeni s drugim igračima.

Morao je prodati i svoj automobil, DJ opremu i mnoge druge stvari kako bi pronašao izlaz iz krize koja ga je pogodila.

Oglasi

Prepostavlja se da ga je u crno zavio razvod s bivšom suprugom Tanyjom 2005. godine kada je izgubio većinu novca, poslije čega je počeo i da se zadužuje.

Sigurno razlog za bankrot je njegov slobodan duh jer i nije baš znao voditi računa o novcu, ali i bahat način života.

David James: Why my top score is Beethoven's Ninth | Saturday Review | The  Times

"Ako kupi novi auto i negdje ga ogrebe samo bi otišao i kupio novi auto, pa je tako bilo pet automobila u garaži", rekao je njegov bivši saigrač Stan Collymore.

"Kada bi kupio nove patike i uprljao ih, ne bi ih čistio. Bacio bi ih u ostavu te otišao kupio nove."

"Previše je zarađivao. Najlakše je bilo odlagati stvari. Previše je lako trošio novac kao da će toliko zarađivati do kraja života."

Njegov luksuzni život se okončao 2014. godine kada je i završio karijeru, a tada su britanski mediji pisali da je i bankrot olako shvatio kao i većinu stvari u životu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednjih godina se uglavnom pojavljuje u raznim tv emisijama zabavnog karaktera, a učestvovao je i u britanskoj verziji showa "Ples sa zvijezdama".

Top Komentari

user1646545334
"Kada bi kupio nove patike i uprljao ih, ne bi ih čistio. Bacio bi ih u ostavu te otišao kupio nove." Stigne kazna nekog prije nekog kasnije !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti