Prije tri godine ga tražilo pola Evrope, a sada šokirao sve odabirom novog kluba

Neres napustio Ajax

Prije tri godine ga tražilo pola Evrope, a sada šokirao sve odabirom novog kluba · Zvanično

E. Čaušević

David Neres je prije nekoliko sezona oduševio fudbalsku javnost u dresu Ajaxa.

Neres je bio dio sjajne ekipe Ajaxa koja je prije skoro tri godine uspjela da dođe do polufinala Lige prvaka, a tada se očekivalo da će Brazilac napraviti transfer karijere.

Za Neresa su mnogi klubovi pokazali interes nakon odlične sezone u Ajaxu, ali je on na ljeto 2019. godine odlučio da produži ugovor sa nizozemskim klubom i ostane u Amsterdamu.

Ovaj 24-godišnjak je iznenadio sve odlukom da u ovom zimskom roku napusti Ajax, a posebno su mnogi bili u čudu zbog odluke da svoju karijeru nastavi u Ukrajini.

Naime, Neres je danas potpisao ugovor s Shakhtarom, a Ajax će od njegove prodaje zaraditi 12 miliona eura plus četiri miliona eura kroz razne bonuse.

Brazilac će se uskoro pridružiti ukrajinskom klubu, a prije toga će biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

Neres je u prvom dijelu sezone za Ajax odigrao 22 utakmice, te je zabio četiri gola i upisao dvije asistencije. Prije tri godine debitovao je i za reprezentaciju Brazila za koju je odigrao sedam utakmica i postigao je jedan pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi