David Villa će u karijeri odigrati još maksimalno dvije utakmice

Legendarni Španac najavio oproštaj

David Villa će u karijeri odigrati još maksimalno dvije utakmice

Admin Čaušević

Sve fudbalere prije ili kasnije čeka oproštaj od fudbala, na red je došao i legendarni David Villa. 

Villa je u Japanu sazvao vanrednu pressicu i medijima saopštio da će na kraju sezone okačiti kopačke o klin, zahvalio se svojoj porodici, ženi i djeci na podršci tokom karijere.

"Bez njih ne bih uspio", poručio je legendarni Španac koji je sa 59 golova najbolji strijelac u historiji Crvene furije.

Do kraja karijere bi mogao odirati samo jedan meč i to u polufinalu Carevog kupa protiv Shimizua 21. decembra. Ukoliko se sa Vissel Kobeom plasira u finale posljednji susret u više nego bogatoj i uspješnoj karijeri će igrati 2. januara.

"Za ovih mjesec i pol mi ostaje da uživam i sretan sam što ću karijeru završiti u ovdje", kazao je Villa.

Ovaj 37-godišnjak je tokom karijere osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo sa Španijom, Ligu prvaka, tri Primere, tri Kupa Kralja, tri španska Super kupa i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tokom karijere nastupao je za Sporting Gijon, Real Zaragoza, Valenciju, Barcelonu, Atletico Madrid, Melbourne City, New York City i Vissel Kobe. Odigaro je preko 700 utakmica i postigao više od 350 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi