David Villa je u karijeri zabio skoro 400 golova, ali bez dileme zna koji je najljepši

Majstorija u finalu Lige prvaka

David Villa je u karijeri zabio skoro 400 golova, ali bez dileme zna koji je najljepši

Endin Čaušević

Legendarni španski napadač David Villa nedavno je odlučio završiti svoju karijeru nakon što mu je istekao ugovor s japanskom ekipom Vissel Kobe.

Villa je najbolje dane svoje karijere proveo u Valenciji i Barceloni, a s Kataloncima je osvojio sve što je mogao. Imao je i uspješnu karijeru u reprezentaciji Španije s kojom je uspio da dođe do titula na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Ovaj sjajni napadač je u svojoj igračkoj karijeri postigao skoro 400 golova za klubove i reprezentaciju, te mu sigurno nije bilo lagano izabrati koji mu je najdraži pogodak.

Međutim, Villa je u razgovoru za španske medije odlučio otkriti da on zna koji mu je najbolji, ali i najdraži gol kojeg je postigao u svojoj izuzetno bogatoj karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najbolji i najdraži gol u karijeri mi je onaj na Wembleyju u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Što se tiče najboljeg igrača s kojim sam igrao to je bez dileme Lionel Messi", rekao je Villa.

Villa je u finalu Lige prvaka 2011. godine zabio gol za konačnih 3:1 i pobjednu Barcelone protiv Manchester Uniteda. Za Katalonce je to bio četvrti trofej u Ligi prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi