David Villa u novoj ulozi u "egzotičnom" fudbalu

Saradnja ozvaničena danas

David Villa u novoj ulozi u "egzotičnom" fudbalu

H. Zilić

Legendarni španski fudbaler David Villa (39) okušat će se u novom poslu.

Villu je angažovao indijski superligaš ekipa Odishe, a zadatak će imati da promoviše fudbal u Indiji i da poveže Indiju s ostatkom fudbalskog svijeta.

Preciznije, Španac će biti fudbalski savjetnik na globanom nivou ispred Odishe FC.

"David je igrač sa velikim iskustvom i karijerom. Njegova riječ puno znači u svijetu fudbala. Želimo unaprijediti razvoj fudbala u Indiji i da probamo otići korak dalje. Mnogo toga imamo u planu, prije svega u radu s mladim igračima. Želimo ligu sponzorski podići na još jedan nivo, da naši klubovi sutra budu ozbiljni u azijskom klupskom fudbalu, ali i da liga dobije na značaju van granica Indije", saopštili su iz ovog kluba.

David Villa je karijeru počeo u Sportingu iz Gijona 2001. godine, a nakon toga sa dosta uspjeha nosio je dres Zaragoze, Valencije, Atletico Madrida, Barcelone.

Oprobao se i "preko bare", gdje je nosio dres New York Citya, Melbourena i Kobea.

Za reprezentaciju Španije je odigrao 98 mečeva i upisao 59 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti