Suarez nije jedini igrač koji je imao tajnu klauzulu u Atletico Madridu

Može otići besplatno na ljeto

Suarez nije jedini igrač koji je imao tajnu klauzulu u Atletico Madridu

Endin Čaušević

Urugvajski fudbaler Luis Suarez ljetos je stigao u Atletico Madrid iz Barcelone.

Suarez je napustio katalonski klub nakon što mu je Ronald Koeman poručio da više ne računa na njega i odlučio je da nastavi karijeru u dresu Atletico Madrida što je bio pun pogodak.

Iskusni napadač igra u nevjerovatnoj formi otkako je stigao na Wanda Metropolitano, te je za kratko vrijeme postao jedan od najvažnijih igrača u ekipi Diega Simeonea.

Suarez ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali su španski mediji otkrili da u ugovoru ima i tajnu klauzulu, odnosno da već ovog ljeta može otići iz Atletica i to potpuno besplatno.

No, to nije prvi slučaj u Atletico Madridu. Naime, istu klauzulu imao je i David Villa koji je 2013. godine također iz Barcelone stigao u madridski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villa je tada potpisao trogodišnji ugovor i uspio je u prvoj sezoni da osvoji La Ligu i igra finale Lige prvaka. David Villa je bio u odličnoj formi u Atleticu, ali je onda sve iznenadio kada je nakon samo jedne sezone otišao i to bez obeštećenja.

On je tada donio odluku da se okuša u američkom MLS-u i potpiše za New York City. No, mnogi vjeruju da Suarez neće donijeti takvu odluku jer ne krije da uživa igrajući u dresu Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti