Davida Luiza svi kritikuju, a Guardiola ga hvali kao da je među najboljim na svijetu

Brazilac prolazi kroz težak period

Davida Luiza svi kritikuju, a Guardiola ga hvali kao da je među najboljim na svijetu

A. Čaušević

Prvi polufinalni par FA Cupa večeras će na Wembleyu odigrati Arsenal i Manchester City. 

U posljednjem duelu ova dva tima igranom prije mjesec Građani su slavili s 3:0, a horor utakmicu je tada na Etihadu odigrao David Luiz.

Brazilac se na terenu zadržao kraće od pola sata. Ušao je sredinom prvog dijela, napravio nekoliko velikih grešaka, a na početku drugog poluvremena dobio je crveni karton.

Uoči večerašnjeg duela menadžer Cityja Pep Guardiola je pohvalio Luiza kao da je jedan od najboljih štopera svijeta.

"Imam veliko poštovanje za karijeru Davida Luiza. On je igrač za primjer s nevjerovatnim mentalitetom i sa jakom ličnošću. Stručni komentatori me nasmijavaju...", kazao je Španac te dodao:

"Mnogi od njih su bili defanzivci i kao da oni nisu nikad napravili grešku za 15 ili 20 godina karijere".

Inače, Manchester City je veliki favorit na Wembleyu. Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart. Kompletnu ponudu pogledajte ovdje. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JJ90
Dovedi ga onda sebi u City.
4 2
miki30
Pa njemu je svaki igrač najbolji kojeg je ikad trenirao.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi