Slavni as se transformisao u fudbalskog robota: Htjeli su ga poniziti, sada je spreman za osvetu

Vratio se sa osmjehom na licu

Slavni as se transformisao u fudbalskog robota: Htjeli su ga poniziti, sada je spreman za osvetu

Admin Čaušević

Medicina je zahvaljujući modernoj tehnologiji značajno napredovala pa je za neke povrede koje je ranije bilo jako teško izliječiti sada period oporavka mnogo kraći. Pravi primje za to je čovjek koji je nedavno bio u situaciji da mu vlastiti klub priredi veliko poniženje.

Postoje klubovi ili lige gdje fudblaeri odlaze isključivo radi novca. Nakon što se zadovolje igranja na vrhunskom nivou, odluče se za egzotičnu destinaciju i milione na računu.

Najprimaljivije su svakoko zemlje sa arapskog polustrva. Pravi primjer za to je Cristiano Ronaldo koji je prije nekoliko sedmica potpisao ugovor sa Al-Nassrom vrijedan 500 miliona za dvije i pol godine.

Na ljeto je u Al-Nassr stigao i David Ospina, slavni kolumbijski golman koji je dugi niz godina odlično branio za Napoli i Arsenal. Iskusni čuvar mreže je potpisao kao slobodan agent uz platu od 3.5 miliona godišnje.

Ospina se sredinom januara ozbiljno povrijedio kada je slomio ruku na jednom meču, a u Al-Nassru su odmah odlučili da ga prekriže.

Bili su mu spremili i pravo poniženje. Hjetli su raskinuti ugovor te mu isplatiti ostatak novca, samo kako bi doveli Keylora Navasa koji je višak u PSG-u.

Oglasi

Na kraju je Navas potpisao za Nottingham Forest, a Ospina je ostao u Al Nassru i vratio se jači nego ikad.

Naime, ovaj 34-godišnjak se pojavio na treningu sa metalnom protezom na ruci i spreman je da stane među stative mnogo raninije nego što se to očekivalo.

Neke informacije govore da bi Ospina mogao braniti i sa protezom što bi bila svojevrsna revolucija u svijetu fudbala.

Svakako će biti interesantno za vidjeti da li će službena lica kao i sam Al Nasr dozvoliti Kolumbicju da nastupa za dodatnom opremom.

Tehnologija je putem VAR sistema, senzora na gol-linijama i u loptama odavno ušla u fudbal, ali da igrači ili golmani nastupaju uz pomoć robotike do sada nije viđeno.

Kada su u pitanju golmani i dodatna oprema svakako je najpoznatija situacija sa legendarnim Petrom Cechom koji je dugi niz godina nosio kacigu nakon što je zadobio ozbiljnu povredu glave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi