Real Madrid pravi neočekivan transfer, stiže Ancelottijev čovjek od povjerenja

Poznato ime

Real Madrid pravi neočekivan transfer, stiže Ancelottijev čovjek od povjerenja

A. Čaušević

Real Madrid priprema teren za nekoliko transfera tokom ljetnog prijelaznog roka.

Antonio Rudiger je završena stvar, nešto slično se može reći i za Kyliana Mbappea, te je potrebno sačekati zvaničnu potvrdu njihovih transfera.

Neočekivano pojačanje stiže i među stative, barem tako tvrdi Marca jer je Andriy Lunin odlučio da napusti klub kako bi imao veću minutažu.

Zamjena Thibaut Courtoisu u novoj sezoni će prema svemu sudeći biti iskusni Davide Ospina koji brani na vrhunskom nivou.

Ospini ugovor s Napolijem ističe krajem juna, te će kolumbijski čuvar mreže u Real stići kao slobodan igrač što je veliki plus za popularne Kraljeve.

Carlo Ancelotti je itekako upoznat sa Ospininim ljudskim i golmanskim kvalittima jer ga je već ranije trenirao u Napoliju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I sam Kolumbijac je i više nego zagrijan za prelazak na Santigao Bernabeu iako je upoznat sa činjenicom da će uglavnom grijati klupu.

Ospina je član Napolija od 2019. godine, ranije je branio za Nicu i Arsenal. U Evropi je već 14 godina te s obzirom na iskustvo sigurno će biti od koristi Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi