Davljenik Bundeslige pronašao novog trenera

Pripreme za Cvajtu

Davljenik Bundeslige pronašao novog trenera

Teme:

U Kolnu se već spremaju za sljedeću sezonu koju će ovaj poznati njemački klub, po svemu sudeći, igrati u 2. Bundesligi.

Koln je trenutno posljednjeplasirani na tabeli i ima minimalne šanse da izbori opstanak, a ceh za lošu sezonu će platiti trener Stefan Ruthenbeck s kojim, kako je saopšteno, neće biti produžen ugovor.

Čelnici Kolna su tako već izabrali ko će voditi klub u narednoj sezoni. Naime, povjerenje je ukazano Markusu Anfangu koji je Jarčevima zapao za oko nakon što je ove sezone doveo Kiel do iznenađujućeg drugog mjesta u 2. Bundesligi.

"Iz Kolna sam. Niko mi ne mora objašnjavati šta znači raditi s ovim navijačima i u klubu s ovolikom tradicijom, bez obzira na trenutnu poziciju u ligi", kazao je novi trener.

Anfang ima 43 godine, a kao trener je osim Kiela imao priliku još raditi u omladinskim kategorijama Bayera iz Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi