Preokret Kolna u Leipzigu za nadu u opstanak
Foto: EPA

Bundesliga, 24. kolo

Preokret Kolna u Leipzigu za nadu u opstanak

M. Šljivak

Fudbaleri Kolna pobijedili su kao gosti RB Leipzg sa 1:2 u susretu 24. kola Bundeslige i tako su došli do važna tri boda u borbi za opstanak.

Loše je krenulo po Koln. U petoj minuti domaćin prednost od 1:0 donosi Augustin, a ovaj se rezultat na semaforu zadržao sve do 70. minute.

Potom Koln dolazi do velikog preokreta. Prvo je Kozielo u 70. minuti pogodio za 1:1, da bi sedam minuta kasnije Bittencourt pogodio za preokret i vdostvo gostiju od 1:2.

Pokušali su domaći do kraja meča doći do izjednačenja. Međutim, u tim nakanama nisu uspjeli i Koln je došao do velikog trijumfa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo:

RB Leipzig - Koln 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi