Đavo mu nije dao mira: "Morao" se upisati u strijelce, pa se neviđeno obrukao
Foto: Screenshot

"Promašaj decenije" fudbalera grčkog AEK-a

Đavo mu nije dao mira: "Morao" se upisati u strijelce, pa se neviđeno obrukao

Teme:

Napadač AEK-a Sergio Araujo se propisno obrukao na utakmici 21. kola grčkog šampionata i zbog vlastite "sebičnosti" upisao promašaj kakav se rijetko viđa.

AEK je u nedjelju na svom stadionu ugostio Asteras, a domaći su već u 13. minuti mogli stići do prednosti da Araujo nije bio toliko "pohlepan".

Nakon pokušaja centaršuta domaćih jedan fudbaler Asterasa je nespretno intervenisao i poslao loptu prema svom golu. Iako je lopta već išla u okvir gola, Argentinac Araujo se morao pobrinuti da upravo on bude upisan kao strijelac gola, pa je odlučio "gurnuti" loptu u mrežu.

Uspio je stići loptu i osujetiti autogol fudbalera AEK-a. Ali je, na nevjericu domaćih navijača, uspio skrenuti loptu sa njene putanje ka mreži i gotovo sa gol linije pogoditi prečku.

Na njegovu sreću AEK je na kraju ipak uspio stići do minimalne pobjede i to golom Christodoulopoulosa u 61. minuti sa bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi