AEK "preskočio" Olympiacos, Atina u plamenu

Crno-žuti vatreno dočekani u Nea Filadelfeiji

AEK "preskočio" Olympiacos, Atina u plamenu

Fudbaleri AEK-a su uzdignutih glava napustili Karaiskakis stadion pošto su sa 2:1 savladali Olympiacos, ali i preskočili ljute rivale na tabeli grčke Super lige.

AEK je do pobjede došao nakon dramatične završnice. Poveo je domaći Olympiacos sa 1:0 u 81. minuti susreta, ali gosti preko Chygarynskog u 87. i Giakoumakisa u 94. minuti stižu do preokreta i velike pobjede.

Ovom pobjedom je AEK i preskočio Olympiacos u grčkom prvenstvu, pa su sad "crno-žuti" na drugom mjestu sa 44 boda, dok je ekipa iz Pireja trećeplasirana sa dva boda manje.

Pristalice Olympiacosa nisu dobro podnijela poraz u zadnjim sekundama susreta, pa su na Karaiskakisu izbili neredi, dok su navijači AEK-a, sa druge strane, priredili veličanstven doček svojim miljenicima.

Potražite više informacija na temu Super League:

Naime, kada se autobus sa igračima AEK-a približavao predgrađu Atine koje je dom kluba, Nea Filadelfeiji, navijači su priredili zaista spektakularan "šou" uz upotrebu ogromnih količina pirotehnike.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi